Blomsterkonst...

Välkommen att botanisera bland

många bilder från blommande

utställningar, installationer och

evenemang som formgivits av

Gunnar Kaj.

Här finns också information om

kurser och föredrag och om

Gunnar Kajs böcker och artiklar.


+46 (0)733 77 88 07


Gunnar Kaj
Tegnérlunden 9

SE 111 61 Stockholm

Ur pressen om Blommande rum:

 

"Hela boken doftar omsorg."

 

"...på bokstavlig och bildlig hemtrevnad är Gunnar Kaj en mästare." "...Gunnar Kaj kan trolla. Och han vill gärna dela med sig av detta i nya praktboken 'Blommande rum'. Hela boken doftar omsorg." "Det som gjort och gör Gunnar Kajs blomsterarrangemang så oefterhärmliga och fyllda av längtan är att han blandar i det vilda.  Ett spretigt gräs, torkade förställningar, grenar med bär, kvistar och löv, naturen som kretslopp. Det gör också arrangemangen klasslösa. En och samma bukett passar lika bra i slottet som i torpet, i snofsiga etagevånigen som i miljonporgrammet."

 

Dagens Nyheter

 

 

"En underbar bok."

 

"...Han är ju blomsterkonsnär... kanske den enda vi har i Sverige..." "Han ser skönheten i allting." "Han tänker ju så annorlunda Gunnar Kaj."

 

Gomorron Sverige, SVT

 

 

"Blivande klassiker"

 

"Gunnar Kajs Blommande rum har goda chanser att bli en modern klassiker i sin genre. Gunnar Kaj skriver kunnigt och medryckande om såväl snittblommor som krukväxter och bokens underrubrik "inspiration och idéer för ett levande hem" känns som en juste innehållsdeklaration. Somt är enkelt att få till, som kräver övning, men lusten att våga prova är väckt."

 

Filipstads Tidning