Blomsterkonst...

Välkommen att botanisera bland

många bilder från blommande

utställningar, installationer och

evenemang som formgivits av

Gunnar Kaj.

Här finns också information om

kurser och föredrag och om

Gunnar Kajs böcker och artiklar.


+46 (0)733 77 88 07


Gunnar Kaj
Tegnérlunden 9

SE 111 61 Stockholm

Ur pressen om Låt det blomma!:

 

...karln måste vara galen...

”Smittande entusiasm. Den är karln måste vara galen, tänkte jag som inte är ett dugg intresserad av blommor. Men snart blir jag fångad av hans entusiasm, smittande texter och utsökta bilder. Tror bestämt jag ska prova på att göra ’fyrverkerikurbitsar med amaryllis, nerine och klematis som i flera våningar stiger ur en bas av hortensia och nejlikor’.”
Expressen
 
...gläds åt skönheten…
”Låt blomälskaren verkligen få försjunka i en inspirerande, vacker blombok..." "Blomkreatören Gunnar Kaj har i många år ansvarat för de överdådiga... blomuppsättningarna vid Nobelfesten, och givetvis avspeglas det i den här stiliga boken.” ”Men även enklare blomuppsättningar för vanliga hem får stort utrymme och det är fantastiskt skönt att det inte enbart är de extravaganta uppsättningarna som är vackra. Även ett fång krasseblommor ser fantastiska ut när en blomstermästare får dem i sina händer. Jag inspireras, gläds åt skönheten…”
Dagbladet Sundsvall
 
...bilderna får en att tappa andan...
”Det känns lyxigt att bara hålla i boken. De vackra bilderna får en att tappa andan. Äntligen är boken om Gunnar Kajs blommor här, vi är många som väntat länge.” ”...många tips på hur man ska ta hand om sina blommor och använda dem.”…”Varje kapitel i boken har en intressant, spännande, vacker eller rolig historia. Man läser noga och vänder försiktigt bladen i boken och hoppas att den aldrig ska ta slut.”
Koloniträdgården
 
...ett riktigt praktverk...
”Gunnar Kaj berättar personligt och underhållande om sina favoritväxter och om hur blommor följer oss genom livet, från gratulationsbuketter till bröllopsblomster och begravningskrans. Boken är ett riktigt praktverk med bilder av flera kända fotografer, från senare år är det fotografen Charlotte Gawell som har dokumenterat festen och även tagit naturbilderna.”
Hem ljuva hem
 
...underbar inspiration...
Gunnar Kajs bok Låt det blomma! med undertiteln – om nobelblommor och annat vildvuxet – är underbar inspiration för oss alla som älskar blommor i alla former, Norstedts.
Elle Interiör
 
...avslöjar några av sina hemligheter...
"Blomman som uttrycksmedel. När orden inte räcker till, vare sig det gäller glädje eller sorg, då tar vi blommorna till hjälp, menar Gunnar Kaj." "...i Låt det blomma! med foton av Charlotte Gawell avslöjar han några av sina hemligheter. En av dem kan vi gissa oss till enbart genom att titta på det han gör: nämligen att Gunnar kajs främsta ideal och läromästare alltid är naturen själv."
Femina
 
...en förtrollande värld av blommande konst...
”Levande blommor är fantastiska som påminnare om livets rikedom, skönhet och skörhet, menar Gunnar kaj..." "Läsaren får följa med in i en förtrollande värld av blommande konst, skickligt förevigad av fotografen Charlotte Gawell.”…”Gunnar delar frikostigt med sig av sina tankar om växter och arrangemang.”…”Verket bjuder på inspiration och idéer..." "Den allra mest spännande läsningen är nog ändå den om Nobelfesten och arbetet som ligger bakom...”
Gods & Gårdar
 
...Gunnar Kaj vet vad han talar om...
”Sommarbukett & Nobelfest. Att göra blomsterarrangemang är att visa fram skönheten hos blommorna och Gunnar Kaj vet vad han talar om när han hämtar in florans mångfald för denna rika bok.”
Sköna Hem
 
...inspirerar verkligen till eget skapande...
”Låt det blomma! är en fribiljett in i en blomsterdesigners värld. Läsaren får följa med på flera av Gunnar Kajs uppdrag när han med hjälp av blommor och blader trollar fram livfulla blomstrande små världar i slott och salar. Boken inspirerar verkligen till eget skapande..." "Det roligaste är att ... blomsterkonstnären själv är så generös med att berätta hur det verkligen går till när de stora utsmyckningarna ska göras." "Det här är en bok att läsa och njuta av.
Värnamo Nyheter